Kamil Peteraj - V slepých uličkách


V septembri sa dožíva 70 rokov Kamil Peteraj. Známy básnik a textár sa veľkými písmenami zapísal do histórie slovenskej populárnej hudby. Jeho básnický vklad v oblasti pesničkovej tvorby sa stal určujúcim pre celé generácie básnikov a textárov, ktorí začali písať od  šesťdesiatych rokov podnes. 

Poézia a texty Kamila Peteraja priniesli do slovenskej populárnej hudby nielen vysokú mieru estetickej hodnoty, ale jeho témy jasne vypovedali o pocitoch a živote niekoľkých generácií . Možno hovoriť o polstoročnici peterajovskej poetiky, ktorá rezonovala a stále rezonuje v pesničkách rôznych skladateľov, interpretov, ale aj u poslucháčov a fanúšikov dobrej piesne.

29. septembra sa v bratislavskej Inchebe uskutoční slávnostný galakoncert venovaný okrúhlemu životnému jubileu sedemdesiatin Kamila Peteraja, na ktorom sa zúčastní elita slovenskej a českej kultúry. Tešiť sa môžete na týchto účinkujúcich: Janko Lehotský, Pavol Hammel, Meky Žbírka, Robo Grigorov, Kristína, Peter Nagy a ďaľší. 


Na galakoncerte vystúpia najbližší priatelia, skladatelia, speváci a hudobné skupiny, ktorí v skrátených ukážkach piesní s textami Kamila Peteraja predstavia jeho najslávnejšie melódie a verše od šesťdesiatych rokov až podnes. Lístky si môžete kúpiť v predpredaji v sieti Ticketportal

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov