Púť Slovana v Európskej lige sa skončila v 3. predkole

Slovanisti nastúpili na odvetu 3.predkola Európskej ligy na bratislavských Pasienkoch s cieľom zmazať dvojgólové manko, ktoré si priniesli z Ruska. Tréner Titel pred zápasom avizoval, že bude dôležité kto strelí prvý gól. Prvý polčas bol však v jasnej réžií hostí z Krasnodaru, ktorí udreli už v 8. minúte, keď prísne odpískanú penaltu belgického rozhodcu premenil Pavel Mamev, Rusi viedli 1:0. 



Rýchle vedenie súpera dostalo slovanistov na kolená a o 2 minúty mohol udrieť Krasnodar opäť, ale domáci hráč zachránil situáciu, keď vykopol doslova tutovku z bránkovej čiary. V 12.minúte úvodného dejstva sa presadil po rýchlom útoku Mamaev a Krasnodar viedol už 2:0. Obrana belasých ako keby zaspala a hráč Krasnodaru ostal pred domácou bránkou úplne voľný.


Slovan mohol vďačiť svojmu brankárovi podobne ako aj prvom zápase, že neinkasoval viac gólov. Mucha zachránil niekoľko jasných gólových šancí. Na druhej strane prišla jedna z najväčších gólových príležitostí pre Slovan v 30. minúte, ale strela domáceho hráča skončila v bezpečnom náručí ukrajinského brankára Andreya Dikana v službách Krasnodaru.

Slovan nastúpil do 2. polčasu ako vymenený, čo sa prejavilo najmä v útoku. V 53. minúte sa presadil po prvýkrát domáci útočník Róbert Vittek a znížil nepriaznivý stav na 1:2. O 7 minút neskôr to bol opäť Vittek, ktorý rozveselil tribúny a po samostatnom prieniku vyrovnal na 2:2. Slovanisti aj naďalej bušili do súpera a po priamom kope opečiatkovali brvno súperovej brány.


Róbert Vittek, ktorý bol jednoznačne hráčom zápasu zaknihoval svoj hetrik v 77. minúte. Domácim hráčom postupne dochádzali sily a s blížiačim sa záverom zápasu sa ukázalo, že znižiť dvojgólové manko z Ruska je nad ich sily. Pred 2800 divákmi sa napokon zrodila remíza, keď na konečných 3:3 vyrovnal Krasnodar v nadstavenom čase z penalty.



Na pozápasovej tlačovej konferencii tréner domácich Dušan Titel uviedol, že v tíme si uvedomovali aká ťažká bude odveta. Predstavovali si, že vývoj zápasu bude iný ako v skutočnosti bol, rozhodli však najmä dva rýchle góly, v prvom polčase utrpela psychika a Krasnodar jasne dominoval. Cez polčas urobili zmenu, chlapcov motivovali a druhý polčas ukázal, že Slovan si v odvete zaslúžil vyhrať.  


Foto: Zdroj ŠK Slovan Bratislava

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov