Von z beznádeje

Zmohol som sa na tiché Ďakujem, ktoré som považoval za úplne nedostatočné za ten dar, ktorý som práve dostal a odišiel som z miestnosti v tichom úžase. Bol som absolútne pokojný, prítomný v danom momente a po prvý krát vo svojom živote som sa cítil celistvý, úplný. Moje telo a myseľ boli čisté ako po jarnom upratovaní. Cítil som hlboký pokoj a chvel sa radosťou.




KEVIN BILLETT trpel chronickou depresiou viac ako 20 rokov. Rady jeho rodiny, aby sa s tým buď “naučil žiť” alebo to “premohol”, mu v jeho stave vôbec nepomáhali. Nebol som schopný sústrediť sa dostatočne dlho na to, aby som viedol jednoduchú inteligentnú konverzáciu. Bál som sa o každý aspekt môjho osobného života a často som sa našiel sediac v aute na vzdialených miestach bez toho, aby som vedel, ako som sa tam dostal. Zúfajúc, so samovražednými myšlienkami, som sa obrátil na svojho lekára, ktorý mi odporučil psychiatra. Bez nejakej inej realistickej voľby som prijal predpis na antidepresíva. Počas prvých dvoch mesiacov na liekoch som mal pocit, akoby som otvoril Pandorinu skrinku a vliezol do nej.  Moje telo sa triaslo, zažíval som neustálu fyzickú bolesť a spal v priemere 90 minút denne. Hodiny som ležal so zavretými očami, pretože moja hlava sa neustále krútila. Nevládal som chodiť a takmer nič som nejedol. Snažil som sa prísť na to, ako spáchať samovraždu, aby som tú bolesť navždy zastavil, no nevedel som sa sústrediť a nemal prostriedky na nejaký realistický plán. Postupom času tieto vedľajšie účinky liekov ustávali, zanechávajúc ma v novej, napoly surrealistickej existencii. Bolesť a nespavosť sa znížili a postupne vymizli, no cítil som, akoby som žil život niekoho iného“, hovorí Kevin. Kevin sa rozhodol vyskúšať aj iné cesty - cestu osobnostného rozvoja, afirmácie, pozitívne myslenie. Navštevoval víkendové semináre, po ktorých sa chvíľu cítil dobre, no hneď na to skončil v rovnakých depresívnych vzorcoch.


V tomto období sa Kevin prvýkrát stretol s Brandon Bays – zakladateľkou liečebnej metódy Cesta. Na odporúčanie svojej kamarátky sa rozhodol túto metódu vyskúšať. To čo som zažil, bol najväčší objav v mojom dovtedajšom živote. Tým, že som vyriešil problém z detstva spojený s mojím otcom, ktorý pôvodne moju depresiu spôsobil, pocítil som vnútorný pokoj, ticho a sebavedomie, ktoré mi už nik nemohol vziať.“ Po dvoch dňoch od terapie Cesta bolo pre Kevina neznesiteľné brať lieky aj naďalej. Vedel, že hĺbka jeho pokoja, ktorý objavil, zostala. Od tejto chvíle Kevin nezažil ani jeden moment depresie.
„S úplnou istotou som vedel, že ťažká temnota, ktorú som prežíval viac ako 30 rokov, sa nielen zodvihla, no bola navždy preč. Bolo mi celkom jasné, že depresia viac nie je mojou súčasťou, neexistuje v mojom živote a zároveň aj to, že nikdy viac nebude. S istotou som cítil, že nielen, že som s ňou skončil ja, ale aj ona skončila so mnou“, hovorí Kevin.

Boj s depresiou je v dnešnej dobe bežný a v určitej forme ho zažíva asi 350 miliónov ľudí na celom svete. Depresia sa považuje za najrozšírenejšiu psychickú poruchu v západnom svete. Podľa Kevina je však depresia emocionálnou poruchou: “Depresia je vo svojej podstate vzorcom emocionálneho uzavretia a úniku. Je to zvyk, ktorý nás chráni od toho, aby sme cítili čokoľvek, čo by nás mohlo ohroziť, zničiť alebo bolieť. Identifikoval som mnohé z kľúčových spúšťačov, mnoho z podmienených reakcií, ktoré nás klamú a väznia, mnoho zo základných chýb a impulzívnych reakcií na životné problémy, ktoré nás sťahujú nadol – a mal som to šťastie, že som zistil, ako ich úplne neutralizovať, ako sa prirodzeným spôsobom od nich oslobodiť." 

„Dnes si s obrovskou vďakou uvedomujem, že som už viac ako 20 rokov slobodný. Pretože pred 20 rokmi som spoznal spôsob, akým je možné nielen čeliť alebo zvládnuť depresiu, no ju aj úplne vyriešiť a skončiť s jej príčinami, ktoré ma držali v hrsti. Spôsob, ako identifikovať skutočnú príčinu depresie a vytrhnúť ju aj s koreňom, spôsob, akým žiť život v prirodzenej ľahkosti, sebavedomí a hlbokom pokoji. Od tohto objavu som sa každé ráno budil s pocitom, že žijem naplno, spojený so životom a naplnený. Žijem život, aký som sa predtým ani len neodvážil snívať“, dodáva Kevin.

Čo hovorí na to samotná autorka Cesty – Brandon Bays?
 „Kevin sa dostal ku koreňu svojho problému a úplne s ním skoncoval. Teraz žije autenticky a vášnivo, z pravdivého naplnenia. Je inšpiratívnym prezentérom, ktorý má schopnosť pomáhať aj druhým odhaliť skutočnú príčinu toho, čo ich blokuje a čo im spôsobuje, že sa zatvárajú, vedúc ich k tomu, aby sa otvorili energii, vášni a radosti zo života.”

Dnes je Kevin výkonný riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti The Journey (Cesta), manželom Brandon Bays a motivátorom možnosti úplne sa vyslobodiť z pasce depresie pre ľudí po celom svete.

Kevin Billett prichádza v septembri na Slovensko, aby vám pomohol spoznať (túto som dal preč) unikátnu liečebno-transformačnú metódu Cesta a tým vás priblížil k štastnému a pokojnému životu.

Ak sú vám niektoré z nižších symptómov povedomé:

váš život sa zdá byť prázdny, sivý, ste otupení a akoby riadení autopilotom
bola vám diagnostikovaná depresia alebo beriete antidepresíva
vaše dni sú plné úzkosti a necítite vaše prirodzené inštinkty
jediné pocity, ktoré cítite, sú tie negatívne,


tak potom nepremeškajte seminár Von z beznádeje, ktorý sa bude konať 18. – 20.9.2015 v Bratislave pod vedením samotného Kevina Billetta. Viac informácií nájdete na stránke http://www.brandonbays.sk/seminare/von-z-beznadeje

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov