Bratislava hostila 16. ročník medzinárodného tenisového turnaja

Dvojnásobný víťaz challengerového turnaja Peugeot Slovak Open Lukáš Lacko mal príležitosť získať v Bratislave svoje tretie víťazstvo. Vo finále sa predstavil proti Bielorusovi Egorovi Gerasimovi. V sobotnom napínavom a vyrovnávajúcom dueli zdolal napokon až v tajbrejku tretieho setu svojho ukrajinského súpera Marčenka, ktorý predvádzal v Bratislave skvelý tenis.







V úvodnom sete sa podarilo slovenskému daviscupovému reprezentantovi zobrať súperovi podanie, ktoré následne potvrdil v ďalšej hre, čím sa dostal do vedenia 3:1. Bielorus sa však nevzdával a ôsmej hre sa dostal späť do zápasu, keď brejkol Lackove podanie. Nepriaznivý stav otočil a ujal sa vedenia 5:4. O osude prvého setu sa rozhodovalo až v tajbrejku, ktorý vyhral Gerasimov 7:1.

Druhý set ponúkal vyrovnaný tenis na oboch stranách, Lacko ako i Gerasimov si udržiavali svoje podanie až do stavu 6:6. Podobne ako v prvom sete, aj teraz musel prísť na radu tajbrejk. Ten bol rovnako ako celý druhý set vyrovnaný, v závere sa šťastena priklonila na stranu bieloruského hráča Egora Gerasimova, ktorý vyhral aj druhý set a radoval sa tak z prvenstva v Bratislave.






Pre Egora Gerasimova je to nielen premiérove víťazstvo na turnajoch ATP, ale taktiež najväčší úspech v kariére. Egor poďakoval predovšetkým svojmu tímu v Bratislave, ale aj divákom a svojmu súperovi Lukášovi Lackovi, ktorý bol vo finále viac ako vyrovnaný súper. Lukáš si po rokoch 2011 a 2013 tento rok nepripíše tretie víťazstvo na challengerovom turnaji v Bratislave.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov