Müller-Šeban na turné 15 rokov bez Filipa

Richard Müller na úvod srdečne privítal svojich bratislavských fanúšikov na poslednom koncerte jeho jesenného turné 15 rokov bez Filipa. Turné, ktoré sa predstavilo v 20 českých a slovenských mestách od Humenného až po Prahu. Koncert v komornej atmosfére bol predovšetkým spomienkou na hudobnú tvorbu vynikajúceho skladateľa a hudobníka Jara Filipa.
Zdroj: Instagram


Zdroj: Instagram

Počas viac ako 2,5 hodinového koncertu zazneli menej znamé piesne ako aj hity, ktoré zložil Jaro Filip pre Richarda Müller, Richard pre Jara a Jaro pre duo Lasica a Satinský. S uvedením každej jednej pesničky sa spája príbeh ako sme si už u Richarda zvykli a inak tomu neboli ani teraz. Po úvodnej skladbe sa pokračovalo piesňou Hotel M, s ktorou sa mu spája zážitok z koncertu v Čechách.

Na koncerte si samotný interpret taktiež zaspomínal aj na svoje prvé vydavateľstvo a vlastnú tvorbu promo plagátov, ktoré opísal v jednej zo svojich piesni. Naopak skladba Ani nevieš je venovaná žene, bez ktorej si nevedel predstaviť svoj život. Okrem Richarda na pódiu dominal taktiež skvelý gitarista a spevák Andrej Šeban s jednou z Filipových piesní.

Krátko pred prestávkou zaznel jeden z hitov Jara Filipa alebo aj pieseň zložená pre sponzora Cez Okno a po nej to boli skladby L.S.D., Holubí Kráľ či Do Batôžka, ktorá bola vytvorená špeciálne pre spomínaných Lasicu so Satinským. Richard ako spoluautor troch detí ako vtipne poznamenal venoval tiež jednu zo svojich skladieb svojmu milovanému synovi Filipovi.

Záver patril dvom z najznámejších Müllerových hitov Milovanie v daždi-Tlaková níž, ktorú spolu s interpretom spievalo aj vypredané Národné tenisové centrum v Bratislave. Počas celého koncertu Müller potvrdil, že je nielen vynikajúci spevák, ale aj zabávač.  Skutočnou bodkou celého koncertu bola Cigaretka na dva ťahy.



Turné 15 rokov bez Filipa bolo unikátne najmä vďaka známym hitom v originálnych aranžmá. Hudobná pocta samotnému Filipovi, ktorý nás opustil pred 15 rokmi bola bola zážitkom nielen kvôli skladbám, ale aj vtipným príhodám. Spojenie Richard Müller a Andrej Šeban sa ukázalo ako nadčasové nakoľko samotný gitarista bol súčasťou tvorivého obdobia oboch interpretov.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov