Lyžovačka na ľadovci

Vskutku fantastickú lyžovačku od konca septembra do začiatku mája zažijete na jedinnom korutánskom ľadovci  - Mölltaler. Prvotriedne upravené trate, prašan a špičkové služby nájdete počas najdlhšiej lyžiarskej sezóny práve tu. S viac ako 450 cm prírodného snehu môžu lyžiari aj snowboardisti vystrájať od vrcholnej stanice až do údolia.


Ľadovec Mölltaler sa nachádza v nadmorskej výške 2100 – 3122 m a s viac ako 50 km tratí ponúka 9 skvelých možností na vrchol. Z údolia sa do lyžiarskeho strediska dostanete za necelých 8 minút zubačkou Gletscher Express. Odtiaľ sa presuniete do 6-miestnej kabínky Eisseebahn, ktorá Vás už dovedie k ľadovému palácu a horskej reštaurácie Eissee.


Najvyššie situovanou dráhou v celom stredisku je Gletscher JET (6-sedačka s bublinou) vedúca na vrchol Schareck. Lyžovačka na ľadovci chytí za srdce každého lyžiara, či už ste skúseny karvista alebo úplny začiatočník. Apropo pre začiatočníkov ponúka stredisko aj lyžiarskú školu, ktorá Vám spríjemní prvé pokusy na snehu.



Pokiaľ hľadáte vhodné miesto pre snowboarding a freeride v prašane, neváhajte a využite náš tajný tip. Ponuka je vskutku bohatá, stači si vybrať. Ľadovec Mölltaler sa nachádza približne 4,5 hodiny od Bratislavy. Viac informácií o aktuálnom počasi a ponuke skipasov nájdete na ich webovej stránke http://www.gletscher.co.at.

 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov