Ennio Morricone zavíta opäť do Bratislavy

Talianska legenda filmovej hudby Ennio Morricone zaháji 15. januára svoje európske turné v Prahe. Vstupenky na tento úvodný koncert sú takmer vypredané. Ďalšia šanca vidieť tohto talianskeho majstra sa im naskytne tentokrát v Bratislave, kde hudobník vystúpi 19. januára. Vo svetovej premiére uvedie skladby k filmu Osem hrozných režiséra Quentina Tarantina.



Koncerty slávneho rímskeho rodáka sú veľmi očakávanou udalosťou, ktorú sa chystajú navštíviť tiež niektorí slávni hollywoodski režiséri. Posledné turné, ktoré Moriccone absolvoval minulý rok bolo vo všetkých mestách vypredané. Počas koncertu vládla euforická atmosféra, fanúšikovia neváhali tlieskať ikone filmovej hudby postojačky.

Minuloročné celosvetové turné Morricone ukončil práve svojím koncertom v Bratislave. Po tom, čo po zranení musel koncert odložiť, predviedol fanúšikom najlepšiu show z celého turné. Tentokrát pripravuje pre svojich fanúšikov opäť niečo naviac. V doprovode Českého národného symfonického orchestra sa po prvýkrát chystá zahrať hudbu k očakávanému filmu Quentina Tarantina.

Morricone je známy predovšetkým svojou spoluprácou s režisérom Sergiom Leonom, pre ktorého napísal hudbu k westernom Vtedy na Západe, Dobrý, Zlý a Škaredý a iné. Celkovo počas svojej kariéry pracoval na viac ako 500 filmoch. Za hudbu k filmom si vyslúžil mnohé ocenenia, mimo nich aj sošku Oskara ako jediný skladateľ za celoživotné dielo.

Lístky na jeho bratislavský koncert si môžete kúpiť v sieti Ticketportal








Môže sa vám páčiť

0 Komentárov