Ples v opere a Nadácia Markíza sa spojili!

Prestížny Ples v opere, ktorý sa uskutoční v historických priestoroch SND 9. januára podporí aj tento rok dobročinný účel. V spolupráci s Nadáciou Markíza sa rozhodol podporiť Centrá včasnej intervencie, ktoré pomáhajú predovšetkým chorým deťom a rodinám. Prostredníctvom verejnej zbierky môžete aj vy prispieť na vybudovanie už v poradí štvrtého zariadenia na Slovensku.



Centrá včasnej intervenie (CVI) poskytujú odborné služby a pomoc rodinám s deťmi, ktorých vývin je z rôznych dôvodov ohrozený či oneskorený. Práve rodina sa v týchto chúlostivých situáciách stáva tým najvhodnejším miestom pre rast a výchovu detí.  Okrem poradenských služieb, liečebných pedagógov či fyzioterapeutov tu rodičia nachádzajú predovšetkým psychickú podporu.

Na Slovensku sa v porovnaní so susedným Českom nachádzajú len 3 zariadenia – v Bratislave, Žiline a Prešove. Ples v opere a Nadácia Markíza sa rozhodla tento rok prispieť k výstavbe v poradí už štvrtého takého centra v Banskej Bystrici. V termíne od 7. decembra do 24. januára 2016 môžete prispieť darcovskou SMS s textom DMS (medzera) CVI na číslo 877. Cena jednej SMS je 2 eur.


Okrem finančnej zbierky môžete rodiny podporiť aj povzbudivým prianím na webovej stránke www.plesvopere.sk/prianieprerodiny. Za každých 100 prianí, venuje známa osobnosť svoj čas pomáhaním v centre alebo v konkrétnej rodine. Do kampane sa už zapojili televízne tváre Patrik Herman, Lenka Šóošová či Miriam Šmahel Kalisová.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov