Nové mená festivalu Pohoda

Sonido Gallo Negro je mexická deväťčlenná kapela hrajúca peruánsku cumbiu. Teda cumbiu šmahnutú ďalšími žánrami, o ktorých ste zrejme ešte nepočuli (huayno, sonidero cumbia a boogaloo). Tento nevšedný mix soundtracku spaghetti-westernu, psychedélie a surférskej hudby môžete počuť začiatkom júla na Pohode.

Zdroj: Screenshot Pohoda Festival official website

Londýnske duo Public Service Broadcasting vydalo svoj prvý album v roku 2013. Minulý rok už vyhrali Progressive Music Awards za najlepšiu skladbu roka („Gagarin“). Willgoose a Wrigglesworth miešajú elektroniku s gitarou, banjom a bicími. Podľa Guardianu sú žánrovo na pomedzí krautrocku, synth-popu a post-rocku. Podľa vlastných slov chcú (s malou dávkou irónie) „dávať lekcie minulosti, prostredníctvom hudby budúcnosti“.

Jej kompozície boli v rámci festivalu BBC Last Night of the Proms odvysielané pre 40 miliónov ľudí. Je bývalou dvornou skladateľkou BBC Scottish Symphony Orchestra a minulý rok sa podieľala na hudbe k módnej kampani jar/leto značky PRADA. Na konte má koncert pre beatboxera a orchester či pre päť symfonických orchestrov na rôznych miestach sveta súčasne prepojených satelitom. Škótska inovátorka a skladateľka Anna Meredith po úspechu prvých dvoch EP vydá očakávaný debut „Varmints" a následne sa vydá na turné. 

Thundercat (vlastným menom Stephen Bruner) je vyhľadávaný basgitarista, ktorý spolupracoval s umelcami ako Erykah Badu, Stenley Clarke, Flying Lotus či Kendrick Lamar. Na šiestich strunách basgitary predvádza to najlepšie na pomedzí žánrov R&B, jazz fusion, soul, funk a elektronika. Čerstvý víťaz Grammy príde svoju tvorbu a technické majstrovstvo predviesť aj návštevníkom Pohody 2016.

Lístky na jubilejný 20. ročník festivalu Pohoda, ktorý sa uskutoční v termíne 7. – 9. júla 2016 na trenčianskom letisku sú v predaji v sieti Ticketportal https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=21347

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov