Recyklovaná móda sa vracia na výslnie

Najočakávanejšiou akciou minulého týždňa bola v Bratislave bezpochyby prehliadka recyklovanej módy, ktorú zorganizovala organizácia Resonance – ekológia inak. Piatkový večer na Dunaji bol predovšetkým spojením módy s recykláciou, a preto mohli diváci vidieť výtvory študentov odevných škôl ako aj renomovaných slovenských návrhárov.


V poradí už 2. ročník jedinečného projektu priniesol víziu udržateľnosti v móde aj prostredníctvom recyklovaných modelov návrhárov ako Lýdia Eckhardt, Lukáš Kimlička, Izabela Komjati či Zlatica Hujbertova. Univerzálnosť a nadčasovosť všetkých modelov inšpirovala aj zúčastnených, ktorí prišli do bratislavského Rivers Clubu v zaujímavých outfitoch.





Hlavnú myšlienky širenia osvety ekológie a recyklácie v módnom biznise podporili aj známe osobnosti. Moderátorka Soňa Müllerová, módny návrhár Lukáš Kimlička, ale aj spevák Thomas Puskailer mohli počas viac ako hodinovej šou vidieť kreativitu študentov, ktorí do svojich modelov zakomponovali prvky džínsoviny – ústredného prvku celej prehliadky.






Vrcholom módnej šou, ktorá bola už niekoľko týždňov dopredu vypredaná bola dobročinná dražba, ktorej výťažok putoval združeniu Podaj mi ruku z Nitry. Moderátor večera Michal Szabo spolu s ambasádorkou celého projektu Barbarou Babsy Heribanovou vyzdvihli nielen snahu organizátorov, ktorí prišli s nápadom, ale aj pomoc všetkých zúčastnených.





Zdroj foto: Facebook Resonance - ekológia inak/René Miko, Peter Praženka 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov