Jar a víno



Jarné víkendy sú ako stvorené na objavovanie nových miest. Ak patríte k milovníkom vína a dobrého jedla, určite si nenachajte ujsť návštevu vinárstiev, kde si môžete vychnať víno s priateľmi a zároveň si pozrieť vinné pivnice. Jedným z takýchto miest je aj vinárstvo Golguz, ktoré spája vinársku tradíciu s modernou architektúrou a malebnými vinicami, ktoré sa nachádza v Malokarpatskej vinnej oblasti.





Vinohrady sa nachádzajú medzi obcami Bojničky a Dvorníky v lokalite nazývanej Pannonia. Jedným z najznámejších produktov, ktoré v portfóli Vinárstva Golguz nájdete je Frankovka Modrá, ktorá si zaslúži pozornosť každého milovníka červeného vína. Lahodná vôňa ostružína a sýtorubínová farba sú skvelou kombináciou ku grilovaným a pečeným jedlám z hydiny a predovšetkým k divine. Podávať ju tiež môžete k sviečkovej, teplej šunke, či údenému jazyku.


Ďaľšou obľúbenou odrodou je tiež Rulandské Biele, ktoré každorocne získava ocenenia nielen doma, ale aj v zahraničí. Toto harmonické a elegantné víno dodáva unikátnosť predjedlám a paštétam, ale podávať ho môžete aj k morským rybám. Cabernet sauvignon rosé 2015 – neskorý zber taktiež valcuje zahraničné výstavy. Zlato získal v Madride na súťaži Bacchus 2016 a dvojitú zlatú medailu má z USA. Dušu vína z Hlohovca dozaista pocítite aj keď ochutnáte jedno z tzv. veselých vín, ku ktorám sa radí aj Muškát Moravský. Toto ľahké aromatické víno je vhodné k dezertom, sladkým misiam a smotanovým syrom.






Golguz Vás už tradične pozýva 30. apríla do svojich priestorov v Hlohovci pri príležitosti Fraštackého putovania za vínom. Okrem ochutnávky širokej palety vín, navštívite tiež výrobné a pivničné priestory a dozviete sa viac o spracovní hrozna a výrobe vína. Viac informácií o podujatí sa dozviete na ich oficiálnej facebookovej stránke ako aj na stránke www.golguz.sk, kde sa tiež nachádza kompletná ponuka ich vín. 


Tešíme sa na Vás v našom vinárstve, 30.4.2016....Máme pre Vás ďalšiu súťaž:-).Zdielajte obrázok VEREJNE a vyhrajte 3 rôzne vína Golguz podľa Vášho výberu. Žrebujeme 2 výhercov - 2.5.2016.
Posted by Golguz vinárstvo on Wednesday, March 30, 2016

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov