Domáce zastúpenie na trenčianskom letisku

Bratislavskí The Ills lavírujú na pomedzí žánrov math-rock, shoegaze a post-rock. Inštrumentálne skladby charakterizuje špecifická snová atmosféra. The Ills patria medzi najaktívnejšie slovenské kapely. Na konte majú kvantum koncertov v zahraničí, ako aj na najväčších domácich podujatiach. Atmosféru koncertu The Ills prirovnal portál Hudba.sk k The Cure a Sigur Rós. 


Max Bazowski robia všetko svojpomocne. Hudbu, texty, produkciu, mastering, fotky, videá, grafiku... Ich originálny indie zvuk je ovplyvnený rôznorodými hudobnými vplyvmi členov kapely a mottom „stratiť sa v zvuku a nájsť sa v hudbe“. Ovplyvnili ich najmä The Verve, Beatles, Doors či Foals. Každý ale prináša do výsledného zvuku niečo nové, iné. 

Bulp je pseudonym mladého študenta zvukovej skladby Sama Štefanca. Ako dieťa chodil niekoľko rokov na klavír. S tvorbou elektronickej hudby sa začal zoznamovať na bratrancovom software-i už ako 11-ročný. Jeho zvuk ovplyvnila tvorba Mount Kimbie, Moderat či Bonobo, pričom v skladbách dominujú melodické linky a úderné rytmy. 

Michal Rafaj aka Rafo a Peter Repík aka Pure priniesli na Slovensko pod značkou Popular® Night viaceré významné osobnosti tanečnej hudby. V spoločnom DJskom sete predstavia na Pohode títo rezidenti Nu Spirit-u svoju definíciu klubového zvuku.

Bratislavská trojica Núku vydala v marci debut Krútňava. Album prináša prienik elektroniky, soulového spevu a akustických rytmov. Osem surrealistických skladieb ponúka ponuré, ako aj veľmi energické pasáže. Hlavnou devízou Núku je hravosť a radosť z tvorby. Tú umocňujú ich živé vystúpenia. Jedno z nich môžete vidieť aj na Pohode 2016.

Lístky na jubilejný 20. ročník festivalu Pohoda, ktorý sa uskutoční v termíne 7. – 9. júla 2016 na trenčianskom letisku sú v predaji v sieti Ticketportal https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=21347

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov