Deň v Paríži strávený návštevou Disneylandu

Návšteva Paríža bude neopakovateľným zážitkom nielen pre Vás, ale najmä pre Vašich najmenších, keď sa rozhodnete navštíviť Disneyland Paríž. Zábavný park sa nachádza približne 32 kilometrov od hlavného mesta Paríž v mestečku Marne-la-Vallée a je najnavštevovanejším zábavným parkom nielen vo Francúzsku, ale v celej Európe. Disneyland Paríž sa skladá z dvoch tematických parkov, hotelových rezortov, nákupného centra, golfového ihriska a ďalších možností rekreačného a zábavného vyžitia.


Disney Park, ktorý bol otvorený v roku 1992 Vás vezme naprieč 5 úžasnými krajinami plnými atrakcií, pouličných parád a šou. Či už sa rozhodnete navštíviť Pirátov z Karibiku alebo sa preveziete v čase, vedzte, že to bude nezabudnuteľný zážitok. Budete tiež svedkami úžasného ohňostroja a zámok Šípkovej Ruženky sa zahalí do žiarivých svetiel. Obrovskou výhodou parku je, že je dizajnovaný tak, že si v ňom prídu na svoje všetky vekové kategórie a dokonca aj rodičia sa na chvíľu opäť ocitnú v detských časoch.

Okrem Disney Parku sú súčasťou celého komplexu aj Walt Disney štúdia, ktoré Vás zasvätia do tajomstva za kúzelnými scénami v televízií a kreslených rozprávkach. Od legendárneho momentu, kedy vznikol prvý film až po svetelné a pyrotechnické efekty, ktoré sú v najnovších filmových trhákov, to všetko Vás počas prehliadky nenechá chladnými. Nezabudnite tiež navštíviť hotelovú  vežu teroru, kde rútiac plnou rýchlosťou v pokazenom výťahu nebudete stíhať ani kričať, nie to ešte fotiť sa. 






Ideálnou voľbou, keď sa rozhodnete Disneyland Paríž navštíviť je ubytovať sa priamo v jednom z ich hotelov ako je Disneyland Hotel alebo Disney Hotel New York. Každý z ponúkaných hotelov je tematicky odlišný a dizajnovaný tak, aby priniesol deťom, ale aj dospelým komplexný zážitok z celej návštevy. Hotely tiež ponúkajú bohatú škálu služieb ako je spa a wellness centrum, športové vyžitie na golfových ihriskách poblíž, bicyklovanie, ale aj nakupovanie v obchodnom centre iba 10 minút cesty autom. 

Popri celodennej zábave a vyžití určite vyhladnete, a preto neváhajte zájsť do food courtu, kde nájdete  okrem tradičných francúzskych špecialít aj taliansku, čínsku, japonskú alebo mexickú kuchyňu. Na výber máte tiež z hamburgerov, morských špecialít alebo šalátového baru. Po výdatnom obede si môžete posedieť na káve a vychutnávať chvíle ničnerobenia.

Do Disneylandu v Paríži sa dostanete letecky, vlakom, ale aj autom. Blízka vzdialenosť od hlavného mesta je ideálnou voľbou, ak sa rozhodnete pristáť na jednom z troch letísk odkiaľ Vás dopravia shuttle busom priamo do zábavného parku. Ak sa rozhodnete pricestovať vlakom, železničná stanica Marne-la-Vallée, Chessy je približne päť minút pešo od hlavnej brány. Viac informácií o parku a všetkých atrakciách, ktoré ponúka nájdete na jeho oficiálnej stránke http://www.disneylandparis.fr/

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov