Nové tanečné štýly, ktoré si Vás získajú

Na začiatku mája sme navštívili tanečnú školu Riverpark Dance School na nábreží Dunaja, vďaka ktorej sme začali formovať postavu pomocou tanca - konkrétne baletu, ktorý sa po dlhšej odmlke vracia opäť do popredia a Diva Stylu - novodobému tanečnému štýlu na podpätkoch, čím sme získali potrebný pôvab, gráciu a sexepíl. V dnešnom dieli sa zameriame na ďalšie dva nové tanečné štýly, ktoré vynikajú svojou jedinečnosťou a prevedením. 



Ako prvé Vám predstavíme Vogue, ktorý vznikol v New Yorku a inšpiráciou pre neho boli najmä speváčky a modelky. Najznámejšou predstaviteľkou tohto štýlu je v súčasnosti napr. Beyonce alebo Madonna. Vogue je predovšetkým výrazný tanečný prejav, v ktorom sa do veľkej mieri prezentuje pohybmi rúk. Lektorka Monika počas lekcií v Riverpark Dance School kombinuje v choreografií viaceré štýly vogue.




Old Way je najmä o rôznych pózach, gymnastických prvkoch a rukách, ktoré v spojení s disco hudbou vytvárajú rôzne obrazce. Naopak New Way kladie dôraz na zrýchlene ruky, šokujúce efekty pre diváka, eleganciu a vznešenosť. Vogue Femme je spojením ženských prvkov s piatymi elementmi: hands performance (pohyby rúk), duckwalk, catwalk, spin (otočka) a dip (typický pohyb na zemi). A práve Vogue Femme si môžete pozrieť v nasledujúcom videu. 


Okrem Vogue nájdete v Riverpark Dance School aj Acroyogu - spojenie jogy a akrobacie, cez ktorú nájdete v sebe silu, schopnosť riskovať,  naučíte sa ako lepšie dôverovať svojmu partnerovi a byť trpezlivejším. Na hodinách Vás lektorka Nati naučí techniky ovládania jednotlivých častí tela, a to čo sa najprv nacvičíte na zemi, budete vedieť neskôr aplikovať vo vzduchu. pri akrobatických kreáciách. 






Okrem jogy a akrobacie sa tiež naučíte lepšie komunikovať a skvele sa pri tom zabavíte. Ani sa nenazdáte a 60 minút Vám ubehne veľmi rýchlo. I keď sa Vám možno bude zdať, že niektoré prvky sú náročné a nemáte šancu ich za jednu lekciu zvládnuť, pomocou inštruktorky a ostatných účastníkov sa ľahko dostanete do deja. Napriek tomu, že sa jedná o párové cvičenie, nie je podmienkou prísť s partnerom. 





Vogue aj Acroyoga sa nachádzajú v ponuke Riverpark Dance School, kde pod jednou strechou nájdete množstvo tanečných štýlov a cvičení. Či už ste bez akejkoľvek tanečnej skúsenosti alebo patríte k profesionálnym tanečníkom, z ich bohatej ponuky kurzov a otvorených hodín si určite vyberiete. Popri tancovaní sa môžete osviežiť v tanečnom bare alebo tiež využiť bezplatnú možnosť parkovania. Pre viac informácií navštívte ich oficiálnu stránku http://www.riverparkdanceschool.sk

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov