Starostlivosť o pokožku v letných mesiacoch

Horúce letné dni sú v plnom prúde. Mnohé z nás majú už letnú dovolenku za sebou, iné ju ešte len plánujeme. Leto je aj časom slnenia, kúpania sa v mori či na kúpaliskách alebo vodných nádržiach. I keď sú tieto dni krásne a akési bezstarostnejšie, naša pokožka dostáva poriadne zabrať. Ako sa teda o ňu starať, aby sme si ju udržali krásnu, zdravú a sviežu počas celého leta i po ňom? V nasledujúcich riadkoch sa dozviete viac o produktoch spoločnosti Bioderma.  


Hydratácia

Aby sme predišli nadmernému vysúšaniu pokožky v lete, je dôležité používať kvalitné hydratačné prípravky. Najlepšie je, ak tieto prípravky obsahujú aj UV-filter a ochránia nás tak aj pri krátkodobom pobyte na slnku (nie však pri slnení!). Vyberajte si na leto radšej hydratačné telové mlieka alebo krémy s odľahčeným zložením a najmä, nezabudnite ich používať pravidelne, aby sa pokožka nevysúšala. 


Letná kozmetika

Ako sme už spomenuli, na leto sú vhodnejšie kozmetické prípravky s ľahším zložením. To sa týka aj tónovacích krémov a make-upu. Pokiaľ nemusíte, v letných horúčavách radšej krycie krémy alebo make-up ani nepoužívajte. A ak bez nalíčenia nedokážete prežiť, voľte skutočne len ľahučké krémy a prípravky s UV-filtrami, ktoré nebudú upchávať vaše póry a zabezpečia aj ochranu pred nebezpečným slnečným žiarením. 

Nezabúdajme na pery

V lete je pre nás samozrejmosťou natierať si pokožku od hlavy po päty opaľovacími krémami či mliekami. No neraz zabúdame na dôležitú časť nášho tela, a to na naše pery. Pritom pokožka pier je veľmi jemná a treba jej venovať dostatočnú pozornosť. Sľúbte si, že toto leto nevyjdete na slnko bez použitia balzamu na pery s ochranným UV-filtrom. Ak zvyknete používať rúže a lesky na pery, vyberajte si také, ktoré obsahujú aj ochrannú zložku a zároveň pery hydratujú.



Spoločnosť Bioderma predstavila na trhu absolútnu novinku opaľovacia hmla SPF 50 Bioderma Photoderm. Tento jedinečný produkt budete chcieť nanášať znova a znova, pretože je to tak jednoduché ako nikdy. Žiadne zdĺhavé rozotieranie, biele fľaky či nepríjemný odor nehrozia. Opaľovacia hmla je iná a tým je výnimočná. Stačí ju nastriekať z dvadsať centimetrovej vzdialenosti a ďalej sa venovať obľúbenej činnosti. Transparentná, osviežujúca a vodeodolná textúra poskytne pokožke maximálnu ochranu pleti pred oboma druhmi slnečného UV žiarenia, teda pred UVB aj UVA. 



Môžete ju naniesť na telo, tvár i vlasy, na mokrú či suchú pokožku. Vďaka sprejovému aplikátoru Opaľovaciu hmlu nanesiete aj na ťažko dostupné miesta ako chrbát. Pri nanášaní na tvár je príjemnejšie, ak Opaľovaciu hmlu najskôr nastriekate na ruky a až potom nanesiete na tvár. Nezabudnite aplikáciu opakovať vždy po pobyte vo vode, po utretí uterákom alebo po športe, najlepšie však každé dve hodiny, aby ste tak zabezpečili svojej pleti dostatočnú ochranu proti slnku v priebehu dňa. Dosiahnete tak maximálnu istotu, že aj letný večer bude rovnako úžasný ako bol deň. 

V spolupráci s Biodermou sme si pre Vás pripravili súťaž. Ak do 30.júna pošlete správnu odpoveď na otázku, akým faktorom je vystavená pleť v zimnom období na adresu: redakcia@lifefashionfood.net hráte o darčekové balíčky so slnečnou kozmetikou. Viac informácií o  produktoch nájdete na stránke www.bioderma-sk.com

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov