Ako si vybrať kufor na dovolenku

Doba letných dovoleniek sa nebezpečne rýchlo blíži. Po takmer nekonečných rodinných poradách, ste sa konečne zhodli na destinácii, letenky máte kúpené a myslíte si, že to najťažšie máte už za sebou. Ale čaká vás ešte ďalšie nemenej dôležité rozhodnutie, a tým je zvoliť si ideálny cestovný kufor. Prvým aspektom, na ktorý by ste sa mali zamerať, je veľkosť, akú by vaša cestovná batožina mala mať.



Dôležité je uvedomiť si, pre aké cesty budete cestovný kufor využívať. Je rozdiel, či pôjdete na krátku obchodnú cestu alebo na rodinnú dovolenku. Na kratšie cesty je vhodná palubná batožina, na rodinnú dovolenku voľte priestrannú batožinu s objemom 60 a viac litrov. Na cestu lietadlom sú vhodné predovšetkým plastové kufre, ktoré viac odolajú nešetrnému zaobchádzaniu pri nakladaní, resp. vykladaní kufrov pracovníkmi letiska. Plastové kufre vyrábané poprednými svetovými výrobcami sú navyše odľahčené, takže pri cestovaní zabezpečujú svojim majiteľom jednoduchú manipuláciu.


Kufor si môžete zakúpiť na http://www.inbag.sk/produkt/cestovny-kufor-samsonite-spinner-55-44d001-65752/

Často sa však aj pri leteckej preprave používajú textilné kufre. 
Ak ako väčšina žien bojujete s miestom, ideálnou voľbou sú textilné kufre s možnosťou rozšírenia objemu. Možno si hovoríte, že čím väčšie, tým lepšie - ale nie je to tak. 
Kufor si môžete zakúpiť na http://www.inbag.sk/produkt/cestovny-kufor-samsonite-spinner-67-exp-80d004-74181/

Väčšie kufre sú ťažšie, po ich naplnení sa nevyhnete dodatočným poplatkom za prekročenie váhového limitu a v neposlednom rade je s nimi ťažšia manipulácia. Nepísaným pravidlom je: "Kupujte si taký kufor, s ktorým môžete pohodlne manipulovať bez cudzej pomoci ". Ak si vyberiete textilný kufor, oceníte jeho nižšiu hmotnosť, vonkajšie vrecká a navyše, mnohé kufre ponúkajú možnosť rozšírenia ich objemu pomocou zipsov.

Čo sa týka pohodlnosti pri cestovaní, kufre na kolieskach sú ideálnymi pomocníkmi. Rozhodne sa s nimi nenadriete ako s klasickými retro "loďákmi". Kvalita koliesok je podstatná, ak máte na výber, voľte väčšie gumové s kovovými ložiskami. Sú tichšie, nezasekávajú sa a nerobí im problémy kamenistý povrch. Ak vás vidina ľahkej manipulácie s vašou batožinou nadchla, je pred vami ďalšia otázka. Dve alebo štyri? Reč je o počte koliesok.


Kufor si môžete zakúpiť na http://www.inbag.sk/produkt/cestovny-kufor-samsonite-upright-7528-70u002-53390/



Kufor si môžete zakúpiť na http://www.inbag.sk/produkt/cestovny-kufor-samsonite-spinner-7528-10u002-49308/
Kufre s dvoma kolieskami zaraďujeme k tzv. upright batožine. Ponúkajú rad výhod, nemusíte batožinu niesť v ruke, ľahko s ním prekonáte prekážky v podobe zvýšených obrubníkov, chodníkov alebo schodov. Nevýhodou je, že kufor za sebou môžete len ťahať a jeho stabilita nie je taká ako u batožiny typu spinner. Spinnery sú kufre so štyrmi kolieskami, ktoré sú otočné o 360 °, čím je zaistená maximálna stabilita. Práve z týchto dôvodov poprední svetoví výrobcovia postupne upúšťajú od výroby uprightových kufrov a uprednostňujú výrobu spinnerov.


Kufor si môžete zakúpiť na http://www.inbag.sk/produkt/cestovny-kufor-samsonite-spinner-55-98v001-62764/

Len si predstavte, ako po páse na letisku idú desiatky čiernych kufrov, ktoré vyzerajú všetky rovnako - a ktorý je ten váš? Zdĺhavé čakanie, prehrabávanie sa a hľadanie menoviek. To sú maličkosti, ktoré môžu pokaziť cestovanie. Riešenie je jednoduché, odlíšte sa a vyberte si dizajnový kúsok. Hrá všetkými farbami a ponúka nepreberné množstvo vzorov. Stačí si len vybrať, zbaliť sa a užiť si nádhernú dovolenku!



V spolupráci s internetovým obchodom www.inbag.sk sme pre Vás pripravili súťaž. 
Ak do 31. marca pošlete správnu odpoveď na otázku, ako sú označované kufre s dvoma kolieskami na adresu: 
                    redakcia@lifefashionfood.net,
hráte o darčekovú poukážku v hodnote 70,- EUR na nákup cestovného kufra značky Samsonite v internetovom obchode www.inbag.sk.
Nájdete tu širokú ponuku značkovej cestovnej batožiny, tašiek a cestovných doplnkov pre pohodlné cestovanie. 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov