Rastlinné izbové terária


Chcete si priniesť do domácnosti trochu viac prírody? A v ideálnom prípade sa zároveň túžite vyhnúť zložitej starostlivosti o kvety, zahŕňajúcej polievanie, premiestňovanie kvôli svetlu, hnojenie a presádzanie? Ak sú vaše odpovede pozitívne, zbystrite svoju pozornosť – máme pre vás riešenie. V jedinečnom floral koncepte Botanicall Lab na Mickiewiczovej ulici si môžete vybrať zo širokej ponuky malých džungiel v uzavretom priestore s kaktusmi, machom alebo sukulentami, ktoré vyžadujú minimálnu starostlivosť.


Takéto sklenené teráriá môžete vystaviť v obývačke, zavesiť ich na stenu, ozdobiť nimi nočný stolík, alebo darovať mamke k jej najbližšiemu sviatku. Izbové rastliny je pomerne ťažké pestovať. Vadí im najmä suchý vzduch, ktorý v moderných domácnostiach vzniká klimatizáciou či umelým vykurovaním. Takéto teráriá nevyžadujú špeciálne skúsenosti so starostlivosťou o rastliny a ľahko sa udržiavajú. Darí sa v nich aj tropickejším rastlinám, ktoré majú dostatočnú vlhkosť v nádobe, ktorá ich zároveň chráni.




Akváriá, sklenené dózy, kanvice na čaj, ale aj klasické žiarovky. Záhradka sa dá vytvoriť v nádobách rôznych veľkostí a typov, o čom sme sa presvedčili a my priamo na workshope, ktorý sme v Botanicall Lab absolvovali. Vhodnými sú sklenené nádoby so širším hrdlom, cez ktoré sa vám ju bude ľahšie tvoriť. Dôležité je, aby bola nádoba čistá, suchá a dostatočne veľká pre všetky objekty, ktoré do nej chcete umiestniť.




Kamene, štrk alebo piesok vám poslúžia ako dobrý základ pre vašu mini záhradku. Takýto základ slúži najmä na jej odvodňovanie, ktoré vám pomôže predísť plesniam. Na tento základ poukladajte kúsky machu a zakryte ho vrstvou zeminy, do ktorej zároveň vyhĺbte diery pre rastliny. Doprajte vášmu teráriu nielen dostatok svetla, ale aj vzduchu. Je lepšie, ak nádoba nie je úplne uzatvorená a občas ju prevetráte. Frekvencia potrebného zavlažovania závisí od rastlín, ktoré v nádobe pestujete. Vyhnite sa prelievaniu vašej záhradky, ktoré by mohlo vyvolať pleseň.




Botanicall Lab nájdete okrém rastlinných terárií aj čerstvé kvety, črepníkové kvety, slovenskú a českú ručne vyrábanú prírodnú kozmetiku ako Mylo či Jagaia, KOBO candles- sviečky vyrobené z lokálne vypestovanej GMO free sóje v plne recyklovaných, biologicky odbúrateľých obaloch, ktoré sa dajú zasadiť a vyrastie z nich rastlinka, ktorá reprezentuje vôňu samotnej sviečky. A v neposlednej rade 100% prírodné bylinné farby a masky na vlasy VOONO a dizajnové produkty vyrobené z materiálov ako je kov, betón, sklo a drevo.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov