Putovalo sa aj v Golguze

Víno tieklo potokom. Už po dvanásty krát sa v Hlohovci konalo Fraštacké putovanie vínom. Slnečná sobota, vínny pas na krku, degustačný pohárik v ruke a náročné chuťové kanáliky návštevníkov. Zastávkou s poradovým číslom 3 bola aj adresa vinárstva Golguz na Dukelskej ulici. Akciu každoročne organizuje Hlohovecký cech vinárov. Tento rok putovalo za vínom vyše 1200 návštevníkov nielen z Hlohovca, ale z rôznych kútov Slovenska, ktorí mohli degustovať víno na 30 zastávkach po celom meste.


Krásny kultúrny a sprievodný program pre návštevníkov si pripravilo aj Vinárstvo roka 2015 a 2017. V areáli Golguzu sa od pravého poludnia schádzali milovníci vína. Málokto obišiel tretiu zastávku v rámci putovania. „Nemôžeme predsa vynechať najlepšie slovenské vinárstvo,“ povedal pán Milan z neďalekých Piešťan. Okrem degustácie kvalitných vín z portfólia Golguzu si mohli ľudia v pravidelných intervaloch prejsť zákutia priestorov, kde sa to všetko „kuchtí“. 


Po výrobných a pivničných priestoroch sprevádzali milovníkov vína odborníci z Golguzu, ktorí ponúkli krásny pohľad do trinástej komnaty vinárstva. „Bol to fakt zážitok. Nikdy som nemala predstavu, čo to všetko obnáša, kým sa víno dostane k nám domov na stôl,“ neskrývala dojmy Veronika z Bratislavy. Do rytmu popri tom hrala folklórna skupina Heskovci z Červeníka, či hudobná skupina Plastik. 



K vínu si ľudia mohli dopriať syry z farmy Hiadlovský zo Slovenskej Ľupče, originálne podpecníky či chutné špeciality z Foodmaster a kvalitnú kávu z Pražiareň Caffe Oro. „Opäť to môžeme považovať za vydarený ročník. Sme šťastní, že sme súčasťou Fraštackého putovania za vínom. Vyše sto ľudí si zakúpili vstup len na ochutnávku našich vín. Odniesli si degustačný pohár s našim logom a verím, že kvalitné vína boli najkrajšou pozvánkou pre nich, aby prišli aj na ďalšie podujatia, ktoré Golguz pre ľudí prichystá,“ povedal riaditeľ vinárstva Golguz Miloš Holík.


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov