Rodia sa nové detské hviezdy

Nadšení diváci, spokojný režisér a standing ovation! Tak vyzerali tri premiérové predstavenia muzikálu Bambuľka. Kultový seriál z dielne Petra Guldana a Jána Kovářa do muzikálovej podoby prerobil Ján Ďurovčík, ktorý si Bambuľky vyberal v náročnom konkurze až zo 600 detí. Mladé talenty predviedli na pódiu fantastické herecké a spevácke výkony. Premiéru si prišla pozrieť aj predstaviteľka Bambuľky z televízneho seriálu Monika Haasová, ktorú muzikál očaril. Bambuľka teraz poputuje za divákmi do Košíc a Žiliny!

Bambuľka je späť! V novom muzikáli je k deťom bližšie ako kedykoľvek predtým! Dokázali to reakcie detí, ktoré počas premiéry muzikálu spievali s Bambuľkou. Po skončení predstavenia sa spontánne rozbehli na pódium a fotografovali sa so všetkými detskými predstaviteľkami. Režisér Ján Ďurovčík bol šťastný a reakcie ľudí ho dojali. 

„Na muzikáli sa mi pracovalo nádherne. Nám sa podarilo na konkurze vybrať extrémne talentované deti. Všetkých deväť. A to je potom radosť robiť. Ja som k nim pristupoval ako k dospelým. Bolo ich totiž treba na to aj pripraviť. Tento muzikál je naozaj náročná práca so všetkým, čo k tomu patrí. A podľa toho k tomu museli aj pristúpiť. Ja som vlastne vôbec necítil, že by som robil s malými herečkami. Bol som na nich rovnako prísny ako na dospelých. Keď vidíte ako sa vám to tvorí pod rukami, je to naozaj nádherný pocit,“ neskrýval radosť režisér Ján Ďurovčík.

Ján Ďurovčík má na konte predstavenia ako „Neberte nám princeznú“, „Janko Hraško“, „Šľahačková princezná“ či „Oliver“. Po predstavení dostal od kolegov špeciálne tričko s nápisom dedo Jano. Úlohy Bambuľky sa famózne zhostili Lima Eliá Prágerová, Vanessa Ostrochovská a Sára Súchovská. „Bambuľka sa mi hrala veľmi dobre. Ale keď som bola na konkurze, tak som mala strašnú trému. Rovnako ako Bambuľka v seriáli a v muzikáli. Pán režisér bol na nás dobrý, ale aj tvrdý. Na premiéru ma prišli podporiť rodičia aj celá rodina. Keď budem veľká, chcela by som byť muzikálovou herečkou,“ prezradila talentovaná Vanessa Ostrochovská, predstaviteľka Bambuľky.

„Cítim sa dosť dobre, som spokojná s tým, že som to odohrala, veľmi sa teším. Videla som aj ten seriál a veľmi sa mi páčil,“ tešila sa Lima Eliá Prágerová. Kamarátky Bambuľky si v muzikáli zahrali Terezka Vodičková, Karolínka Tkáčová, Nelka Náhla, Alžbetka Karpatová, Sabinka Grlaková a Esterka Handiaková. 

„Muzikál je super, veľmi sa mi páči. Bola to ale drina, lebo niekedy bol na nás pán režisér naozaj veľmi prísny. S dievčatami sme sa skamarátili a sú z nás najlepšie kamarátky,“ nadšene povedala Karolína Tkáčová. Dobrý pocit z prvých predstavení majú aj muzikáloví Dedovia Jozefovia, herci Štefan Kožka a Michal Ďuriš.
„Pre mňa to bola absolútne nová skúsenosť. Skúšali sme to od 16. apríla a bolo to veľmi hektické, pretože som skúšal dva muzikáli naraz. Medzi Zvolenom a Bratislavou som za mesiac najazdil 7 tisíc kilometrov. Aj keď mám skúsenosť s detskými hercami, bol som unesený, ako to dievčatá zvládli,“ pochválil malé herečky Michal Ďuriš.

„Je to predsa len hodina a pol skákania, deti veľa vydržia. No a ja som sa spolu s nimi vrátil k tomu dieťaťu vo mne. Náročné na tom bolo, že si dievčatá museli zvyknúť na robotu, na ktorú sme my dospelý zvyknutí,“ povedal po predstavení Štefan Kožka. Nenechajte si ujsť skvelé herecké a spevácke výkony, krásnu výpravu a pesničky zo slávneho seriálu. Muzikál Bambuľka sa postupne predstaví v Košiciach a  v Žiline. Vstupenky sa predávajú v sieti Ticketportal https://www.ticketportal.sk/Event/Muzikal_Bambulka. 

Muzikál Bambuľka

26.5. 10:00 Košice Divadlo Grand 
26.5. 17:00 Košice Divadlo Grand 
1.6.   17:00 Bratislava Istropolis
2.6.   17:00 Bratislava Istropolis
3.6.   17:00 Bratislava Istropolis
9.6.   10:00 Žilina Dom odborov
9.6.   17:00 Žilina Dom odborov







Môže sa vám páčiť

0 Komentárov