Dajte deti na tanec


Môj detský sen. Baletná suknička, piškóty (baleťácky výraz pre balerínky) a piruety. V šiestich rokoch máte pocit, že nič krajšie neexistuje. Namiesto tylovej sukničky som si „obliekla“ koleso na plávanie, balerínky som nahradila ružovými ponožkami a celé hodiny som neúnavne trénovala vlastné poňatie baletných pozícií. Asi tušíte, že sa zo mňa baletka nestala. Nielenže v okolí nášho domu nefungovala tanečná škola, ktorá by ponúkala viac ako len základné kroky, a teda nebolo kde zveľaďovať moje nadšenie.



Je jedno, či dieťa začína v štyroch, piatich alebo šiestich. Prvé roky je to všetko predovšetkým o vytváraní vzťahu k tancu, o vnímaní hudby, lebo bez toho to nefunguje. Dieťa sa trpezlivo učí prvé kroky a najmä sa učí tešiť sa z nich. Tanec je naozaj o malých krokoch, preto dokonale trénuje húževnatosť. Ak máte doma dievčatko, ktoré ešte prebieha od záľuby ku záľube, zrejme preň bude najväčším potešením práve tá suknička a ružové topánočky.

Pri tanci vydržia celé roky len trpezlivé deti, pretože práve v balete musíte mať dostatok sebazaprenia.“ O tom, čo všetko sa malí tanečníci naučia, vie aj RiverPark Dance School na nábreží Dunaja, v ktorej deti začínajú s tanečnou prípravou. Tanec je prekrásne umenie. Je vznešené, elegantné, má energický náboj a učí rozvahe, trpezlivosti, zodpovednosti. Podporuje cieľavedmosť, systémové myslenie, samostatnosť, ohybnosť, silu, kreativitu, výdrž, pohybové a tanečné zručnosti.

Skutočný talent sa prejaví až po čase a na jeho rozpoznanie je potrebná dobrá učiteľka, To, že vaša slečna nie je v tancovaní perfektná, by vás nemalo odradiť, najmä ak miluje pohyb. Tanec po fyzickej stránke dáva deťom veľmi veľa. Posilňuje sa chrbtica, svaly celého tela a koordinácia. Niekedy majú deti aj vďaka tomu, že sedia nad tabletom či mobilom, sklon nakláňať hlavu neprirodzene dopredu, za čo môže práve oslabené svalstvo krku, ramien a hrudníka. Pri tanci sú kroky a cviky, vďaka ktorým sa tieto nešťastné zvyky darí naprávať.

Kompletnú ponuku detských kurzov, ktoré sa otvárajú v septembri nájdete na stránke Riverpark Dance School. Výhodou pre rodiča je možnosť parkovania zdarma v podzemnej garáži (2 hodiny) ako aj tanečný bar, kde si popri čakaní na Vaše dieťa môžete zamaškrtiť na zdravých dobrotách. Pripravili sme pre Vás aj súťaž o vstupy na otvorené hodiny. Stači ak do 15. septembra odpoviete na otázku, čomu nás učí balet na redakcia@lifefashionfood.net.

Výhercami vstupov sa stali:

Ludmila Vitovska
Katja Slopikova
Nina Sucha
Kristina Patakiova


Gratulujeme! 

Vstupy je možné využiť do 01.09.2020

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov