Idem na kávu, akej farby mám kúpiť auto?

Zdá sa vám tento titulok čudný? Zoznámte sa so 70-ročnou históriou značky, ktorá vo svojich obchodoch s kávou ponúkala vždy čosi navyše. No aj po 7 dekáde je stále svieža, inšpiratívna a o krok napred.



Sedemdesiat rokov pre niekoho znamená úbytok síl a spomalenie, iný je v tomto veku v plnom rozmachu a odvážne hľadí na nové výzvy. Platí to rovnako o ľuďoch, ako aj o firmách. Sedemdesiate výročie práve teraz oslavuje najznámejší obchod s kávou, v ktorom nedostanete iba kávu.  

V roku 1949 vzniklo Tchibo, značka, ktorá okrem kávy vždy ponúkala aj čosi navyše. A práve to jej pomohlo podmaniť si povojnový trh artiklom, ktorý bol v tom čase „zbytočným luxusom“. To „čosi navyše“ bolo zárukou, že sa oplatí expandovať z Nemecka do ďalších krajín a rozširovať ponuku káv a spotrebného tovaru. Tak, ako Tchibo pružne reagovalo na nové druhy kávy, nezaostávalo ani v ponuke vecí, potrebných na jej prípravu. Veď práve Tchibo uviedlo na trhu prvý automat na espresso a za rok ho predalo vyše 200-tisíc kusov! Bez internetu, podotýkame. To však ani zďaleka nie je všetko. V ponuke spotrebného tovaru sa od kávových dóz a utierok  na riad prepracovalo Tchibo k predaju riadu, posteľnej bielizne, oblečenia, šperkov a dokonca aj štvorkolesových tátošov! 

Neveríte? Spravte si svoju obľúbenú kávu Tchibo a prečítajte si viac o histórii tejto inšpiratívnej spoločnosti. Okrem pestrej palety zaujímavostí sa dozviete aj to, čo znamená názov „Tchibo“ či aké auto ste si tu so šálkou kávy v ruke mohli v osemdesiatych rokoch kúpiť. 

V spolupráci s Tchibo sme si pre Vás pripravili súťaž. Ak do 10. októbra pošlete správnu odpoveď na otázku, koľké narodeniny oslavuje spoločnosť Tchibo,  na redakcia@lifefashionfood.net hráte o 2 polkilové balenia. 


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov