Móda je prítomná aj vo fitnesscentrách

Hneď po skončení leta sa fitnes centrá prepĺňajú novými ambicióznymi návštevníkmi, ktorí postupne prejdú sitom času a po pár týždňoch už namáha posilňovacie stroje aj svoje svaly a kondíciu oveľa menej ľudí. Podľa prieskumu Naturhouse a agentúry STEM/MARK si schudnúť  zaumienilo necelých 44 % opýtaných, až 63 % tvoria ženy. Ak ste však prvý skúšobný mesiac vydržali a s cvičením to myslíte vážne, je čas okrem správne nastaveného cvičebného plánu vycibriť aj oblečenie, v ktorom cvičíte. Trendy nadŕžajú najmä praktickej stránke, no našťastie,  fitnes oblečenie od Khongboon Swimwear vyzerá zároveň veľmi štýlovo.




Logománia
Rok 2018 bol rokom nápisov, výrazných popisov značiek a motivačných fráz na oblečení. V tomto roku trend len silnie. Vôbec nie je opovážlivé ukázať, že na sebe nosíte športovú značku. Najmä v prípade, ak skutočne športujete. Trendové sú graficky nápadité nápisy.




Funkčné oblečenie
Dizajnéri športového oblečenia sa každý rok o kúsok posúvajú. Legínsy získavajú vrecká, do ktorých si môžete vložiť všetko, čo potrebujete mať poruke. Apeluje sa však najmä na materiál. Aj keď je bavlna pohodlná, saje pot a tým získava na váhe a vlhkosti. Zatiaľ čo funkčné tkaniny sú vybavené ochrannými vlastnosťami, ktoré bránia chladu, vetru, vode, odvádzajú vlhkosť a teplo a po praní rýchlo schnú. Na etiketách oblečenia a obuvi hľadajte názvy ako coolmax, dunova, merino vlna, gore-tex, modal, bambusové vlákno, prolen siltex či PES-PCE.




Vysoký pás
Už dlhšie tento trend pozorujeme najmä pri džínsach a nohaviciach. Bolo len otázkou času, kedy tento praktický parameter ohúri aj športové nohavice. Pri rôznych pohyboch tak nemusíte neustále bojovať so šmýkajúcimi sa legínsami. Ostávajú na mieste a chránia aj oblasť krížov.

Do chladného počasia
Počasie ešte neponúka ideálne podmienky na pobyt vonku, no hovorí sa, že neexistuje zlé počasie, len zlé oblečenie. Pre prípad núdze preto majte pripravené aj ďalšie funkčné tenké vrstvy. V zime majte vždy zakrytú hlavu, uši aj ruky. A nezabúdajte na kvalitnú obuv prispôsobenú terénu, v ktorom sa hýbete.

Súťaž: V spolupráci s Khongboon sme pre Vás pripravili súťaž o športové oblečenie podľa vlastného výberu. Stačí ak do konca októbra odpoviete na otázku, čo je funkčné oblečenie na adresu redakcia@lifefashionfood.net.




Môže sa vám páčiť

0 Komentárov