Potulky po bratislavských vínnych pivniciach

Občianske združenie Slovenské vínne cesty pripravilo 2. ročník vydareného podujatia "Potulky po bratislavských vínnych pivniciach". Zúčastní sa ho takmer 30 vinárov z tých mestských častí Bratislavy, kde sa podnes pestuje vinič a dorába víno: Devín, Nové Mesto, Rača, Vajnory. Na trase podujatia bude premávať bezplatná kyvadlová doprava shuttle busmi. Podujatie je pripravené v spolupráci s dotknutými mestskými časťami, vinohradníckymi spolkami a s finančnou podporou BSK. Záštitu nad podujatím prevzali aj predseda BSK Mgr. Juraj Droba a primátor Bratislavy Ing. arch. Matúš Vallo.






Termín: 11. a 12. októbra 2019 (piatok, sobota)
Miesto: vínne pivnice v mestských častiach Bratislavy: Devín, Nové Mesto, Rača, Vajnory
Cena vínneho pasu: 29€ (V cene je zahrnutý vstup do zapojených vínnych pivníc, závesná taštička s logom, ciachovaný degustačný pohár, 40 degustačných kupónov, 5€ kupón na nákup vína podľa výberu v zapojených pivniciach, pero, bezplatná kyvadlová doprava shuttle busmi na trase podujatia, vstup na sprievodné podujatia.

Potulky predstavujú skĺbenie zmyslov pri degustácii kvalitných bratislavských vín v spojení s poznaním vinohradníkov, zaujímavých ľudí, a tiež chutí a vôní špecialít miestnej gastronómie. Je nielen o víne, ale aj o stretnutiach s vinohradníkmi, ktorí vedia so zanietením porozprávať o svojej tvrdej a namáhavej práci vo vinohradoch, o nástrahách v boji s prírodou a škodcami, ale najmä o kvalitách, chuti farbe a vôni svojho vína.

Sprievodné podujatia:

  • PD Vinohrady – ukážka vinohradu, pokračovanie prehliadkou procesu výroby vína a výrobných priestorov, ukončené degustáciou,
  • Unikátne vínne pivnice v podzemí Nemeckého kultúrneho domu v Rači, .
  • Račianska izba (v Obecnom dome), - stála etnografická a vinohradnícka expozícia,
  • Vajnorský ľudový dom- expozícia ľudovej kultúry vo Vajnoroch,
  • PD Vajnory – Vajnory - prehliadka vínnej pivnice, procesu výroby vína a výrobných priestorov.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov